Blogger Backgrounds

Followers

Saturday, May 14, 2011

TiNgGaL kEnAnGaN...=(


"siapa sangka org yg kte syg selama nie bukan milik kte lagi...."
sedih xyah ckp la....mmg sgt2 sedih nak hadapi semua dugaan nie....salah aku ke??? salah dia ke???? yg penting ak xkan salah kan takdir yg maha Esa yg telah menantukan semua nie....

ya Allah terlalu besar dugaanMu ya Allah....
aku lemah utk menhadapi semua ini....
semoga aku mendapat kekuatan dr Mu ya Allah......

btl kata org...."mencintai xsemestinya memiliki..." dan "jangan kte bangga mengaku dia milik kte.." 
sesungguhnye apa yg berlaku dibelakang tabir kehidupan ini tidak pernah menjanjikan apa2.....hari ini mungkin kita ketawa, esok mungkin kte akan menangis hiba.....

mungkin org merasai akan memahami....selama nie ble tny org, org akan ckp..."xde jodoh, terima jerla"....hakikatnye xsemudah tu....=(
tp aku terharu ble ade someone yg aku dah agp mcm abg...dia kata LUPAKAN dan MAAFKAN dia!!!! ya Allah, kenapa selama nie aku xterfikir utk memaafkan dia walaupun ak rase amat pedih...


Ya Allah, berilah ak kekuatan dan ketabahan ya Allah..
sesungguhnya AJAL MAUT, JODOH PERTEMUAN ditentukan olehMu ya Allah....


"apa yang berlaku hari ini, esok, lusa bukanlah ditangan kita...kita tetap dipertemukan oleh Dia yang maha Esa untuk merasakan nikmatnya persahabatan..."

tiada lagi MELATIK...=(

sejauh mana awak buang saya...
sedalan mana awak benci saya....
saya tetap doa yang terbaik untuk awk......
miss u so much!!!!


" Ku rasa hadirmu hanya sempurnakan aku tapi cinta bukan milik kita, semua harus berakhir....
Cinta kau dan aku takkan mungkin bersatu untuk saat ini di dunia ini...
Biar ku setia menjaga cintamu selamanya...."

10 comments:

sha said...

memang bukan mudah utk melupakan dan menerima segalanya..

Tapi, tanamkan keyakinan dan iman kepada ALLAH. DIA takkan buat kita sedih kalau DIA tak selitkan kegembiraan di hujungnya. Bersabarlah.
Meh usha entri ni http://sha-myheart.blogspot.com/2010/12/kepahitan-itu-ada-manisnyakopi.html

Kalau kita sdg bersedih, hindarkan lagu2 yg sedih, tgok movie romantik or love story even jgn baca novel cinta.

Hidup kena kuat kerana macam2 rintangan ada. Chill, k dear.

are_tik25 said...

tq kak sha.....
mmg pedih kak nak hadap sume nie...
dlm ati nie Allah jer tau...
atik cube buang sume nie....thanx sgt!!!
^_^

AnNa FaRHaNa said...

sabar yer atik...ada hikmah setiap yg berlaku..mmg susah nk lupe..ana xnafikan..kdg2 trkenang hal lama...opss,jgn bgtahu budak tu...:p

are_tik25 said...

lagi jauh kte cuba buang, lagi dekat dia kat ingatan kte.....dugaan2.....

Scatty Kinki said...

setiap bnda yg berlaku ada hikmahnye..
Allah xkn uji kalau dia taw kite xmampu nk hadapi...
smpai sekarang atik still blh bertahan..
akak tw atik kuat

are_tik25 said...

atik tau kak....
tp sampai ble atik kne mcm nie....
ya Allah...tabahkah aku???
kuatkah aku???

sha said...

mmg pedih dan sedih. tapi adakah kita akan selamanya mcm tu? hidup ni bukan pnjg utk kita bazirkan dgn sngsara dan derita.

hidup biarlah bahagia dan ceria sentiasa. baru la awet muda. haha =)

are_tik25 said...

hehe ok sis....tq so much!!!
atik cuba ceriakan diri atik tp take time....
cyg akak....=)

tamlegend said...

we are in the same boat...be patient...Allah kan ada..

are_tik25 said...

tq tamlegend.....=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...