Blogger Backgrounds

Followers

Saturday, January 14, 2012

Semua Perkara Bersebab...




Cinta mmg tak dapat nak dipisahkan kerana ianya fitrah kehidupan...
 kita mmg tak boleh salahkan sesiapa kalau kita cintakan seseorang..
cinta la mereka seadanya...
cinta kepada Allah yang perlu di utamakan...
cinta manusia telah ditetapkan oleh Allah...
cinta tak perlu di cari.. kerana cinta yang di cari bukan la cinta yang sejati..
dan mungkin ada orang yang lebih baik dari dia untuk kita..
percayalah.. cinta yang telah Allah tetapkan akan muncul..
dan ingatlah.. jika tiba saat itu..
 cintalah mereka mengikut cara yang telah ditetapkan olehNya..
terimalah jika dia bukan ditakdirkan untuk kita...
kerana semua perkara yang berlaku bersebab...
dan siapa kita untuk menidakkannya...
jangan letak tanda soal dimana Allah telah meletakkan titik noktah....^_^




just for my lovely bff..^_^



6 comments:

AnNa FaRHaNa said...

its easy to write something like this..but,not easy to handle your heart right?dont lie me..i know all about your stories..macam awk suka n sayang seseorang sblm ni,how's you conduct yourself?its not easy rite?sekurang2nya awk pernah merasa bahagia..sy xpenah mntak disayangi dicintai macam pasangan kekasih lain..diberi mcm2 barangan bernilai,dating ke sana sini..or kata2 cinta..mungkin dulu sy mahukan sume tu..but not now..ape yg awk lihat sy yang sekarang itulah diri sy yang baru...sy xdiminta utk disayangi setinggi langit,kerana sy bukan yang halal bginya..jauh sekali ape2 pmberian pun..sy terima diri dia seadanya..bukan memperhambakan cinta,jauh sekali pujuk rayuan mainan syaitan.

are_tik25 said...

sy tau dia syg awk....xmoh sedih k...mcm sy ckp td..mgkin ada sebab dia wat mcm nie...dugaan yg mematangkan kte ana...sabar k...sy tau awk kuat!! sy tau awk sabar!! sy sendiri jelez ngn tahap kesabaran yg awk ada...dah!! xmoh sedih2 k...nnt sy pon sedih...=(

atiqa aris said...

semua yg berlaku ade hikmah disebaliknye.chill k:)

erleena said...

be strong :)

KaK LimAh Si SupiR said...

ohhh bergembira lahh..jgn bersedey..kerna aku kan ad :P

kai said...

ape ape pon yang berlaku..
ade sebab...
dan bersama dengan sebab tu...
ade hikmah...

=Jom Exchange Blog=====
http://kaiakihiro.blogspot.com/2012/01/jom-bertukar-blog.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...