Blogger Backgrounds

Followers

Thursday, July 28, 2011

berkawan biar beribu.....


"BERKAWAN BIAR BERIBU, BERKASIH BIAR SATU....."


Alkisah,sejak sy rajin ber'blogging' nie, semakin ramai kawan lak sy dapat... 
yg kepala gler2 pon ade...syok lak layan kamu2 sume..hihi
thanx ye kwn2 ku.....blogger2 sekalian...^__^
terutama sekali kwn blogger ku yg senget , mawar berduripendamba mawar!!!! hahaha
dua2 nye mawar....sorg berduri, sorg pendamba.....ade kaitan ke??
hehe
nway, thanx sbb menceriakan hari2 saya....=)

Akhir kata,
hargailah persahabatan yang Allah telah berikan kepada kita, semoga mereka membawa kita ke arah kebaikan....
sahabat umpama cermin kepada diri seseorang.....
hargailah kwn2 kita ye!! ^_^



22 comments:

AnNa FaRHaNa said...

hahahhaa..xde kaitan yer..pendamba yg tiru..hahahaha...yup..semoge ukhwah yg terjalin sntiase di Jalan Allah..amin..=)

Pendamba Mawar said...

mawar berduri tu bakal wife pendamba..haha komen cari maut

Pendamba Mawar said...

semoga kita terus bersahabat hingga bila2 ye kakak2 ku cayang

are_tik25 said...

insyaallah....cyg korang!!! hehe.walaupun baru knl adik sorg nie....hihi

cube wat spekulasi jap....seorg yg mendambakan sekuntum bunga mawar, tp malangnya mawar bersebut sangat berduri.....maka........
(sila abis kan ayat sy ye..haha)

Pendamba Mawar said...

mawar berduri adalah kuntuman mawar yang diidamkan oleh setiap pendamba.. kerana durinya melindungi kecantikan,dan kemekaran sekuntum mawar tersebut. walaupun pendamba mampu dilukakan duri oleh sekuntum mawar tapi jika usaha untuk mencapai nya tercapai... segala keindahan dan kebahagiaan adalah milik pendamba...:)

are_tik25 said...

so sweet dikk.....
semoga pendamba mendapat mawar berduri yg didambakan itu walaupun sanggup dirinya dilukai oleh duri2 mawar tersebut...

AnNa FaRHaNa said...

hadoii makkk...nak gi report la kat abe kak buleh dop dik pendamba mawar?hahaha...

jodoh rahsia Allah..mencari cinta ni bagaikan mencari sebutir mutiara di dalam semak...berduri dan menyakitkan..andai sudah dijumpai,bajailah dengan sepenuh hati.agar kuntuman kasih yg bersemi diredhai illahi...ecewahhh..

Pendamba Mawar said...

Keindahan perhubungan bermula dengan kesusahan..:) sanggup dilukai.. kerana cinta..bukan terlalu bodoh untuk dilukai..tapiingin memiliki kuntuman yang terbaik bukan sekadar bunga itu gugur di genggaman.. tapi berusaha untuk mencapai dan terus menjaganya sehingga memberikan hasil yang baik untuk kita..

are_tik25 said...

to cik mawar berduri...semoga kita sama2 menjadi mawar yg sentiasa berduri supaya kita tidak mudah dipetik oleh pendamba yg tiada keiklasannya....biarlah kita mendapat pendamba yg memetik si mawar dan dijaga sebaiknye bkn dipetik dah dibiarkan layu semudahnye....=)


p/s: xsangka kwn2 ku yg senget2 nie sume ayat berbunga2 bagaikan si mawar yg mekar indah...yg merestui persahabatan kita....^_^

Freaky said...

blog memang best kerana boleh dapat kawan :D

are_tik25 said...

Feaky : yuppp!!! thanx friend...=)

AnNa FaRHaNa said...

hahahahahaha..ayat pujangga sume..adesss..tapi ape yg dikatakan tu sume betul..ku mahu jadi mawar brduri yg mahal dimata calon suamiku nanti..hehe..

are_tik25 said...

tau xpe...bermadah helah kott kte mlm nie...semua nie kenangan....hope kekal smpi ble2 k..

emm..sy pon, semoga kte dpt suami yg btl2 dpt menghargai kte bagaikan mawar yg terindah...

Zulfahmi Abidin said...

Tahniah atas kawan tuh. so kalau best.kte kne slalu main blog kan.^_^ kalau tau dari dulu kte main blog.^_^ bdway. nk ckp bnde lagi penting.

1. tulisan awk nie. kalau lagi formal rasenyer lagi mudah utk org bace kot.
2. color tulisan tuh.^_^ kalau lagi cerah lagi nampak kot.^_^
3. kalau you tak centre semua isi dye lagi cun kot entry nie.^_^

tuh jelah nk ckp stakat nie. sbb saye mengalami masalah time nak bace. kalau saye ade masalah. mungkin org lain pon ade masalah jgk.^_^ sorry eah. klu tak nk tuka takpe.its okey.^_^

are_tik25 said...

mekacih ye en zulfahmi abidin....
sy akan pikirkan teguran awk 2...
tp sy rase tulisan nie still boleh di bace...hihi
mgkin len org len cara...nway, thanx again...=)

sha my heart said...

blog is wonderful.. blog can make a friend. blog can make a money. haha~

yg penting kena keikhalasan. orang akan tahu kita ikhlas ke tak. haha~

friendship 4eva

are_tik25 said...

mekacih kak sha...
keikhlasan yg tulis dr hati...=)

friendship 4 ver gak....^_^
syg akk...

C i k P i p i T e m b a m said...

yup , betul tuu . berkawan rmai2 pon xpe . berkasih kalau ramai mmg tempah kubur la . hakhak

~atieput3~ said...

betol2..setuju.

are_tik25 said...

hahaha jgn berkasih ramai2 naaaa.....:P

aizamia3 said...

biar ramai kawan jangan banyak musuh.. hidup pun tak tenang nanti..

are_tik25 said...

betul2!!! sy sokong kamu!!! hehe musuh jgn dicari...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...