Blogger Backgrounds

Followers

Saturday, August 27, 2011

Senaman pagi...^_^

As salam....
Lawak leh wat kte ilang tension, ilang duka dah kesedihan...pe lg, jom melawak pagi2!!! hehe


1.
Di sekolah tabika.
Cikgu : Amri, awak ada berapa beradik?
Amri : Tiga, cikgu
Cikgu : Awak yg paling tua?
Amri : Tak. Atuk saya....


2.
‎"LEMBU OH LEMBU, KALAU LAH KAU PANDAI BERCAKAP"
Seorang lelaki sedang berjalan dgn lembunya.

Lembu : Aku Makan Rumput. Tuan makan apa?
Lelaki : Aku makan nasi.Kita tk sama.

Lembu : Tuan tidur di mana?
Lelaki : Aku tidur di atas tilam,Kau tidur dalam kandang.Kita tak sama.

tiba-tiba kedengaran laungan azan..

Lembu : Itu suara apa?
Lelaki : Seruan azan mengajak sembahyang.

Lembu : Tuan tidak sembahyang?
Lelaki : tidak. !

Lembu : samalah kita !!
Lelaki : ???????????


3.
Satu pagi di stesen ketapi, ada satu makcik tu dia tanya petugas kaunter...
Makcik : Anak, keretapi sampai jam berapa??
Petugas kaunter: Jam 2 Kedah, jam 5 Kelantan, jam 1 Penang, jam 7 Gemas. Makcik nak pergi mana??
Makcik : Makcik nak melintas je.



4.
Diam Ketika Makan
Sebuah keluarga yang terdiri dari ayah, ibu dan seorang anak sedang makan malam bersama. Anak : "Ayah, tu..."
Ayah : "Diam! Sewaktu makan tidak boleh bercakap!"Setelah selesai makan...
Ayah : "Nak, waktu makan tadi apa yang ingin kau katakan?"
Anak : "Ayah, pada daun salad yang ayah makan tadi ada ulat la!"
Ayah : "errr..."



5.
ayah : Nak, ayah sudah tak kuat lagi, mak minta kamu sambung mengusahakan kebun ayah...
Anak : Jgn ckp mcm tu ayh, (dlm hati, tak sia2 aku balik kampung... dpt pulak harta pusaka dia)
ayah : Segala isi perkebunan, ternakan, villa, traktor utk kamu. Tolong jaga baik-baik, jangan lupa disiram tiap hari tanaman ayah..
Anak : Baik ayah, ayah jgn bimbang tentang hal tu, Tapi dimana kebun ayah? sy tak pernah tahu?
ayah : Di Facebook ayah, farmville, nanti ayah bg tau passwordnya..
Anak : (blur...)


6.
Boyfriend:"Sayang, u kentut ya?"
Girlfriend:"ha ah I kentut, sorry yer...."
Boyfriend:"Bau dia macam perfume Paris!
Girlfriend:"Kenapa...Wangi yer....??
Boyfriend:"Bukan.. Tahan lama!"


7.
Suatu hari ada dua orang kaya sedang duduk di cafe, sambil menggosip pemandunya.

Orang kaya I : " Hei, kau tau tak, pemandu aku ini bodohnya setengah mampus ! Kalau kau tak percaya cuba lihat nie."

Terus dia panggil pemandunya si King Kong " King Kong, ini 10 ringgit, pergi ke kedai kereta, dan belikan aku Mercedez."

King Kong pun menjawab dengan sopan,

" Yes Sir !! Right A way !!" Dengan pantas terus ke kedai kereta.

Orang kaya I itu beritahu ke temannya,

" Nampak? Apa aku cakap....dia buat betul-betul"

Orang kaya II : " Haha....itu belum apa-apa, kau nak tengok, pemandu aku lagi teruk dari itu. Biar aku tunjukkan pada kau." Terus orang kaya II memanggil pemandunya Rambo. " Rambo, pergi ke rumah aku, cuba lihat sama ada aku ada kat rumah ke tidak ?"

Rambo: " Yes Sir !! Right A Way !!" dan dia terus cabut ke rumah tuannya.

Orang kaya II beritahu kepada temannya tadi, " Nampak apa yang aku cakapkan ? Dia tak ada otak untuk berfikir, mana boleh aku ada di dua tempat yang berbeza dalam satu masa.

Tdak berapa lama kemudian, kedua pemandu itu bertemu di jalan,

King Kong : " Ehh you know, my boss is very stupid laaaahhh. Dia kasih aku 10 ringgit dan suruh aku beli mercedez di kedai kereta, mana boleh ?? Kau kan tahu sekarang kan hari minggu. Semua kedai kereta tutup!!"

Rambo : " Kau fikir boss kau stupid ha ? boss aku lagi stupid!! Masa dia suruh aku balik rumah lihat, apakah dia ada di rumah.....Padahal dia kan boleh check sendiri telefon je la ke rumahnya!!"

^__^



ok!! tu jer wat setakat nie...kalo xberapa nak lawak sory la ye...kekurangan koleksi sudaaa....hehe sape yg dah penah jumpe tu, layan jerla lagi...=)





9 comments:

Pendamba Mawar said...

walaupun da pernah baca tapi masih mampu mnegukir senyuman untuk lawak tersebut.hehe

entri baru
pendambamawar.blogspot.com/2011/08/profesional-kah-kita.html

are_tik25 said...

layan jerla dik oii!!! hehe

syerz eyryn said...

hehe. . pagi2 sudaa gelak :p

AnNa FaRHaNa said...

bom!!!hahahahahaha...

are_tik25 said...

syerz: haha jgn gelak lebih2!! batal pose..hehe


anna: ish!! ape men mercun kat blog org nie...:P

~Budak Merah~ said...

hahhaa..paling suke lawak yg terakhir tu...
mcm biase dgr, tp tetap lawak!

EYFAalias said...

HAHAAHHHAHA

Mia Lydia said...

kumpul koleksi lawak mmg syok bace! :)

are_tik25 said...

mekacih BUDAK MERAH, EYFAALIAS N MIA LYDIA sbb sudi bergelak kat blog sy!! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...